Alkohol etylowy cz.d.a.
Opis
Alkohol etylowy cz.d.a. (etanol) C2H5OH - w temperaturze pokojowej jest bezbarwną, łatwopalną cieczą o swoistym zapachu i piekącym smaku. W obecności powietrza pali się ona słabo widocznym, niebieskawym płomieniem. Etanol do celów spożywczych (napój alkoholowy) otrzymuje się w wyniku fermentacji alkoholowej. Podstawowymi surowcami do produkcji etanolu są buraki cukrowe, trzcina cukrowa, ziemniaki i wiele innych roślin. Wszystkie odczynniki chemiczne są oznakowane wg aktualnych przepisów.
Odczynniki niebezpieczne sprzedajemy wyłącznie dla firm lub instytucji.
Termin realizacji ok 7 dni
Termin ważności 3-5 lat
W niektórych przypadkach wymagane jest oświadczenie kupującego, dotyczące substancji mogących mieć zastosowanie w produkcji narkotyków lub materiałów pirotechnicznych.